Ambulancer 1942 - 31/8-2015

 

 

 

Siden 1942 udførte vi al Ambulance kørsel på hele Ærø. Meget skete gennem tiden, både materiel- og uddannelsesmæssigt.

Førhen kunne en ambulance bemandes med folk, som havde kørekort.. Dette blev ændret gennem tiden. Man skulle have gennemført Falcks egen elev-uddannelse og efter disse år, var man uddannet som assistent på bilen. Efterfølgende kunne man så videreuddanne sig til Niveau 2 redder (behandler) eller Niveau 3 redder (paramediciner).

En ambulance skulle være bemandet med enten 2 behandlere eller 1 behandler og 1 assistent.  Alle reddere var hvert år inde og køre med en supervisor, som godkendte vedkommende. Foruden de 2 kørselsdage med supervisor, skulle behandleren hvert 4 år til skriftlig prøve, som skulle bestås, plus praktik på sygehuset.

Vores ambulancer her på Ærø blev indkøbt via Falcks indkøbsafdeling. Hermed var de udstyret på samme måde, som ambulancerne i resten af Danmark. Redderne var også uddannet ligesom Falcks personale. De tog 2 dage om året til Svendborg og blev godkendt der.

 

 

Til at betjene den ærøske befolkning havde vi følgende køretøjer:

 

Mercedes Benz 319.

 

 

Mercedes Benz Sprinter 316 C.

 

                                      

     

                                       

   Mercedes Benz Sprinter 316 C.

 

 

 

 

I 2014 var ambulancedriften i Region Syd i udbud. Det hollandske firma BIOS vandt kørslen i dele af regionen herunder også Ærø. 

Dette medførte at den 31/8-2015 overgik ambulancedriften fra Ærø Redningskorps til BIOS Ambulance Service Danmark A/S.

Ærø Redningskorps opførte en ny ambulancestation med plads til 3 ambulancer plus opholdsfaciliteter for ambulancemandskabet, denne udlejes idag til BIOS Ambulance Service Danmark A/S. 

 

Siddende sygetransport/p-vogn

 

Til at betjene abonnementer, som har tegnet et abonnement for siddende patientbefordring, har vi dette køretøj. Der er indbygget lift, så der også er mulighed for at køre med kørestolsbrugere.

 

 

 

Mercedes Benz Sprinter 215 C.

Design, produktion og seo: Demand Production